Fri09202019

Last updateThu, 19 Sep 2019 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Reisu-l-ulema u radnim posjetama upravama Rijaseta IZ u BiH

Reisu-l-ulema u radnim posjetama upravama Rijaseta IZ u BiH

Sarajevo, 30. januar 2019. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović počeo sa radnim posjetama upravama Rijaseta IZ u BiH. Prvo je posjetio Upravu za vjerske poslove gdje mu je domaćin bio direktor Ismail ef. Smajlović. Na radnom sastanku kome su prisustvovali i zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, šef Kancelarije reisu-l-uleme Rifat Fetić, kao i šefovi odjela i rukovodioci organizacionih jedinica koje su u direktnoj nadležnosti uprave razgovaralo se o trenutnim aktivnostima i planovima za ovu godinu.

Reisu-l-uleme se lično želio upoznati sa situacijom u svakoj od uprava, njihovim planovima i izazovima u radu. Tokom svog obraćanja prisutnima još jednom je naglasio težinu obaveze koju su na sebe preuzeli svi oni koji su zaduženi da brinu o zajedničkim pitanjima muslimana.

Pohvalivši dosadašnji rad uprava i ureda Rijaseta IZ reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je izložio i glavne smjernice budućeg djelovanja krovne institucije muslimana na ovim prostorima. Posjete ostali upravama Rijaseta IZ u BiH će se nastaviti tokom ove sedmice.