Fri09202019

Last updateThu, 19 Sep 2019 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Katarska firma producirat će film vrijedan milijardu i po dolara o poslaniku Muhamedu

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Katarska firma producirat će film vrijedan milijardu i po dolara o poslaniku Muhamedu

Katarska firma Alnur Holding saopćila je da će povećati budžet za filmski serijal o životu poslanika Muhameda sa milijarde na milijardu i po dolara.Filmski serijal sastojat će se iz sedam filmova, umjesto kako je prvobitno bilo predviđeno iz tri filma, javio je u utorak AFP.


Kompanije je saopćila da je "tim stručnjaka završio scenario nakon što su prebrodili mnogobrojne umjetničke i dramatične izazove".

Alnur je 2009. saopćio da traži finansijere za filmski serijal kojem će producent biti Barrie Osborne, holivudski veteran koji je tokom svoje 40-godišnje karijere radio na filmovima poput Gospodara prstenova i Matrixa.

Lik poslanika Muhameda neće biti prikazan zbog poštovanja islamske tradicije.

Istaknuti katarski sunitski imam šeik Jusuf Karadavi, predsjednik Asocijacije islamskih učenjaka, vodit će istraživanje i bit će tehnički konsultant na projektu.

Kompanije je saopćila da će film biti na engleskom jeziku i da će biti preveden na nekoliko različitih jezika "kako bi se ispravila pogrešna slika zapadnog društva o islamu".