Fri08072020

Last updateTue, 04 Aug 2020 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog

U srijedu, 19. septembra 2018. godine, u Studentskom hotelu Mostar održana je redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog. Sjednicom je predsjedavao mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović.  Sjednici su prisustvovali glavni imami i direktor Karađoz-begove medrese.

Tokom razmatranja tačke dnevnog reda koja se odnosila na predstojeće izbore u Islamskoj zajednici bili su prisutni i predsjednici izbornih komisija medžlisa.

Muftija je istakao važnost i značaj izbora u Islamskoj zajednici, a član Glavne izborne komisije Ilham Puce i predsjednica Okružne izborne komisije Faiza Alić dali su predsjednicima izbornih komisija medžlisa određene smjernice i uputstva za provođenje izbora.

Na sjednici Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva mostarskog razmatrani su i izvještaji o realiziranim ramazanskim aktivnostima, akciji zekata i sadekatu-l-fitra, kao i akciji kurbana. Iskazano je zadovoljstvo realizacijom ramazanskih aktivnosti, kao i zahvalnost džematlijama i imamima koji su uspješno realizovali akciju zekata i sadekatu-l-fitra u korist bejtu-l-mala Islamske zajednice.

Izvještaj o uspješno provedenoj akciji kurbana za Karađoz-begovu medresu predstavio je direktor hfz. Aid Tulek.

Razgovarano je i o drugim aktuelnim važnim pitanjima.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner