Fri09252020

Last updateThu, 17 Sep 2020 8am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz muftijstva mostarskog Predsjednik HO „Merhamet“ MDD posjetio Muftijstvo mostarsko

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD posjetio Muftijstvo mostarsko

 

U utorak, 20. novembra 2018. godine, u službenoj posjeti Muftijstvu mostarskom boravio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Mensur Bektić sa saradnicima.

Predsjednik „Merhameta“ Mensur Bektić je upoznao muftiju sa planovima „Merhameta“ u Hercegovini. Rekao je da je cilj ojačati Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar, te da je planirano premjestiti sjedište Regionalnog odbora iz Jablanice u Mostar. Također je rekao da je jedan od ciljeva ojačati i „Merhamet“ u Stocu.
Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović je čestitao predsjedniku Bektiću na izboru i poželio mu uspjeh u radu. Istakao je da je socijalno-humanitarni aspekt u misijskom djelovanju Islamske zajednice vrlo značajan i da su se humanitarne aktivnosti “Merhameta” i Islamske zajednice na području Muftijstva mostarskog u proteklom periodu prožimale i bile zajednički organizovane.
Muftija je naglasio da Islamska zajednica namjerava i dalje usko sarađivati s „Merhametom“ kao i do sada.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva mostarskog Ilham ef. Puce, član Upravnog odbora HO „Merhamet“ MDD Midhat Brkan i sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Mostar Osman Marić.

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner