Thu01172019

Last updateSun, 13 Jan 2019 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Radio emisija Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem” emitovano 30. 9. 2010. god

Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem” emitovano 30. 9. 2010. god

U okviru emisija Svijetli putevi islama koristimo i dijelove emisije radia BIR Druzenje sa hafizom Sulejmanom ef. Bugarijem, te u okviru ove rubrike naše web stranice donosimo i neke od snimaka iz ovog serijala. Link je preuzet sa stranicehttp://bosnamuslimmedia.com..

Poslušajte prvo izdanje treće sezone serijala “Druženje sa hafizom Sulejmanom Bugarijem” emitovano 30. 9. 2010. god. na radiju BIR. Tema je bila: Srdačno primajmo i dijelimo savjete.

U emisiji se na lahak i razumljiv način pojašnjava autentično islamsko učenje i kroz praktične životne primjere nudi uvid u ljepotu islama i njegove blagodati.

Hfz. Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu – Prizren. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir. Već slijedeće godine biva angažiran kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi i djeluje u džematu Bijele džamije na Vratniku te kao kordinator svih centara za borbu protiv ovisnosti od droga ispred Rijaseta islamske zajednice BiH. Do sada je objavio tri knjige – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru, zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon i zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja.

1. Emisija od 30. 9. 2010. god. Srdačno primajmo i dijelimo savjete!

Kompletnu emisiju možete downloadovati ovdje. (Desni klik > Save target as… mp3, 26 MB, 1h 7min.)

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.