Thu01172019

Last updateSun, 13 Jan 2019 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa U Gradskoj džamiji u Konjicu održana "Večer Kur'ana"

U Gradskoj džamiji u Konjicu održana "Večer Kur'ana"

U srijedu, 9. maja 2018. godine između akašm i jacija-namaza u Gradskoj džamiji u Konjicu održana je tradiconalna predramazanska manifestacija "Večer Kur'ana". Ovu manifestaciju organizuje Medžlis Islamske zajendice Konjic u suradnji sa Centrom za kulturu narodnog unvierziteta u Konjicu. U programu su učestvovali učači Kur'ana iz Bosne i Hercegovine, Turske, Makednoije i Njemačke, a vazu-nasihatom s eobratio imam gradske džamije hafiz Ruhid ef. Nezir koji je u svom obraćanju pojasnio poruke tri ajeta sure El-Anfal:

"Pravi vjernici su samo oni čija se srca strahom ispune kad se Allah spomene, a kad im se riječi Njegove kazuju, vjerovanje im učvršćuju i samo se na Gospodara svoga oslanjaju, oni koji molitvu obavljaju i dio od onoga što im Mi dajemo udjeljuju. Oni su, zbilja, pravi vjernici - njih počasti, i oprost, i obilje plemenito kod Gospodara njihova čekaju." (El-Anfal 2-4 ajeti)

Učači Kur'ana bili su:
1. MUHAMED SELIMOVIĆ, BiH
2. IDRIS ARASOGLU, TURSKA
3. ADNAN KARDI, MAKEDONIJA
4. AVNI ASANI, MAKEDONIJA
5. SEYIT TEMUR, NJEMAČKA

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.