Thu05232019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz našeg Medžlisa Ramazan šerif mubarek olsun!

Ramazan šerif mubarek olsun!

Prvi dan posta ovogodišnjeg mjeseca Ramazana, po Takvimu Rijaseta IZ u BiH, je u srijedu 16. maja 2018. godine, a prvi teravih-namaz klanjat će se u utorak 15. maja 2018. godine. Na području Medžlisa IZ Konjic namazi će se tokom mubarke ramazana klanjati u 52 džamije i mesdžida. Mukabela će se u gradu Konjicu učiti u Gradskoj džamiji od 12 do 13 sati i (u istoj džamiji) poslije ikindije namaza.Mukabela koju će učiti žene učit će se iza podne namaza u Tekijskoj džamiji u Konjicu.Sabah namaz će se klanjati u džamijama 20 minuta po sehuru

Svim vjernicima i vjernicama, čestitamo nastupajući mubarek mjesec Ramazan sa željom da ga isposte u Božijem rizaluku (zadovoljstvu), porodičnoj sreći i džematskoj solidarnosti.

Medžlis Islamske zajednice Konjic je svim džematlijama obezbjedio i putem džamija distribuirao i ramazanske vaktije za Konjic.

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.