Thu05232019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Nakon Bužima, Reisu-l-ulemi dodijeljena i titula počasnog građanina Bihaća

Nakon Bužima, Reisu-l-ulemi dodijeljena i titula počasnog građanina Bihaća

Gradsko vijeće Bihaća jednoglasno je usvojilo odluku o dodijeli priznanja i nagrada grada Bihaća zaslužnim organizacijama i pojedincima za 2014. godinu.

Titula počasnog građanina Bihaća bit će dodijeljena Huseinu ef. Kavazović, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH, za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u oblasti društvenog života, razvoja i očuvanja civilizacijskih vrijednosti, te afirmacije i promocije međureligijske saradnje i tolerancije među ljudima.

Ovo i ostala priznanja i nagrade bit će dodijeljene na svečanoj sjednici Vijeća, koja će biti održana 26. februara povodom obilježavanja Dana grada Bihaća.

Neposredno prije Bihaća, Općinsko vijeće Bužima donijelo je odluku o dodjeli priznanja počasni građanin općine Bužim reisu-l-ulemi Husein ef. Kavazoviću, zbog doprinosa Islamske zajednice za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Bužimu. Priznanje će biti dodjeljena 20. februara za Dan Općine Bužim.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.