Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Međunarodna konferencija Srebrenica 1995-2015.

Međunarodna konferencija Srebrenica 1995-2015.

3

Sarajevo, 11. mart 2015. (MINA) – Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu u saradnji s Memorijalnim centrom Srebrenica -  Potočari i Univerzitetom u Tuzli organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom «Srebrenica 1995-2015 : Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida».

Planirano je da se Konferencija održi u Sarajevu, Tuzli i Srebrenici (Potočari) od 9. do 11. jula ove godine.

O pripremama za ovu Konferenciju i njenom sadržaju danas su reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića upoznali dr. Rasim Muratović, direktor Instituta za izučavanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu i dr. Nirha Efendić i mr. Hasan Nuhanović, članovi Organizacionog odbora Konferencije.

Reisu-l-ulema je podržao organiziranje ove Konferencije i ukazao na značaj sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i ujedno obavijestio goste da i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini organizira međunarodnu naučnu konferenciju  12 i 13. maja koja bi trebala dati odgovor na pitanje: kako s vjerskog aspekta u budućnosti obilježavati Dan genocida u Srebrenici.

Prilikom današnje posjete, direktor Instituta dr. Rasim Muratović je Reisu-l-ulemi je uručio poziv za učestvovanje na Konferenciji od 9. do 11. jula i poklonio mu najnovije publikacije Institua za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.