Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Seyed Reza Taghavi kod Reisu-l-uleme

Seyed Reza Taghavi kod Reisu-l-uleme

Sarajevo, 25. mart 2015. (MINA) – Seyed Reza Taghavi, savjetnik za vjerske službenike vrhovnog lidera Islamske Republike Iran Ayatolaha Hamneia koji boravi u Bosni i Hercegovini posjetio je danas reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića. Razgovoru su prisustvovali ambasador Irana u BiH Seyed Hossein Rajabi i direktor Uprave Rijaseta za vanjske poslove Razim Čolić.

Seyed Reza Taghavi koji je u Islamskoj Republici Iran već 14 godina na čelu Kancelarije koja je nadležna za imame džuma džamija izrazio je poštovanje i dao podršku u radu lideru muslimana u Bosni i Hercegovini.

Reisu-l-ulema i iranski vjerski savjetnik Seyed Reza Taghavi u razgovoru su između ostalog istakli značaj i odgovornost uleme za stanje ummeta u svijetu i njegovo jedinstvo. Ukazali su na potrebu saradnje uleme i podržali dijalog među muslimanima koji treba da vodi jedinstvu, miru i slozi.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.