Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Rezultati 2. takmičenja iz Sire - životopisa Muhammeda a.s.

Rezultati 2. takmičenja iz Sire - životopisa Muhammeda a.s.

U organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice i u saradnji sa muftijstvima, medžlisima i vjeroučiteljima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i Hrvatskoj, u nedjelju, 05. 04. 2015. godine održano je 2. nagradno takmičenja za učenike srednjih škola pod nazivom: „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“ Na takmičenje se prijavilo 5208 učenika srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sandžaka.                            

Takmičenju je pristupilo na stotine učenika srednjih škola i organizirano je istovremenim testiranjem jedinstvenim testovima znanja na 21 lokaciji u Bosni i Hercegovini, 1 lokaciji u Sandžaku, a u Zagrebu, 18. 03. 2015., realizirano je isto takmičenje za učenike srednjih škola sa područja Hrvatske.

Takmičenje je realizirano na osnovu jedinstvenog protokola koji je izradila Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice i zajedno sa materijalima za takmičenje dostavila na sve lokacije. Regularnost takmičenja su pratili supervizori koje su imenovala muftijstava, a takmičenje se održavalo u prostorijama koje su obezbijedili medžlisi uz svu ostalu podršku.

Cilj takmičenja je da učenici u toku zimskog raspusta i slobodnog vremena iščitavaju životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika, a.s., tj. djela „Sira – životopis posljednjeg Allahovog poslanika“, autora prof.dr. hfz. Safveta Halilovića, a izuzetno zahtjevni testovi su pokazali koliko kvalitetno su učenici to i učinili. 

Na osnovu povratne informacije sa 23 lokacije, preliminarni rezultati 2. takmičenja iz Sire su sljedeći:

Rb.

Broj bodova

Prezime i učenika

Profesor

Škola

Medžlis

1.        

97,5

Balić Amila

Zukić Melisa

SŠC Hadžići

Sarajevo

2.      

95,75

Husović Nedim

Blitović Admir

Tursko-bosanski koledž

Sarajevo

3.        

95,5

Čohković Adnan

Džajić Mesud

Srednja škola Konjic

Konjic

4.        

94,75

Žujo Aida

Bećar Selma

Prva bošnjačka gimnazija

Sarajevo

5.        

93,75

Škrijelj Šejla

Salihović Semir

Gimnazija Dobrinja

Sarajevo

6.        

93

Bajrić Amel

Zukić Melisa

SŠC Hadžići

Sarajevo

7.        

92

Zrno Minela

Jašarević Edin

Gimnazija Livno

Livno

8.        

90,25

Jelačić Neira

Grabus Esada

Treća gimnazija

Sarajevo

9.        

90

Izairi Lejla

Zukić Melisa

SŠC Hadžići

Sarajevo

10.    

90

Glavaš Rahima

Karahodža Bakira

Mješovita srednja škola Travnik

Travnik

opširnije na portalu www.rijaset.ba

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.