Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana sjednica Rijaseta

Održana sjednica Rijaseta

Sarajevo, 10. mart 2016. (MINA) – Danas je pod predsjedavanje reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Rijaseta.

10 03 2016 04 sjednica rijaseta

Rijaset je donio Odluku o dodjeljivanju pomoći u iznosu od 29.000 KM Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji za humanitarne aktivnosti vezane za sirijske izbjeglice koje prolaze kroz Srbiju. Mešihatu IZ u Srbiji je ovom odlukom također dodijeljeno i 19.500 KM za pomoć u sanaciji štete nastale uslijed poplava koje su zadesile Novi Pazar.

Na sjednici je također razmatran i usvojen Pravilnik o polaganju hifza, te Odluka o korištenju Gazi Husrev-begovog hanikaha. Rijaset je ovom prilikom dao i saglasnost za potpisivanje Ugovora o položaju Fakulteta islamskih nauka u Univerzitetu Sarajevo. Također, data saglasnost RTV IZ Bir na Odluku o promjeni sjedišta.

Današnjoj sjednici su pored direktora uprava, koji su članovi Rijaseta, prisustvovali i rukovodioci ureda te direktor Vakufske direkcije.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.