Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Tematski seminar: Islamska zajednica u borbi protiv poroka

Tematski seminar: Islamska zajednica u borbi protiv poroka

"Islamska zajednica u borbi protiv poroka" naziv je tematsog seminara za službenike Islamske zajednice koji je održan u Livnu, u utorak 28. 03. 2016.g. Seminar je odrganizovala Uprava za vjerske poslove i Uprava za vanjske poslove i dijasporu u saradnji sa Muftijstvom mostarskim i MIZ Livno. Seminaru se prisustvovali predstavnici svih medžlisa mostarskog muftijstva, a Medžlis IZ-e Livno se, kao domaćin seminara, po ocjeni svih sudionika, iskazao kao vrstan domaćin.

Nakon uvodnog obraćanja moderatora seminara mr. Muhameda Juge, učesnicima seminara obratio se glavni imam MIZ Livno Dževad ef. Hadžić. Uslijedilo je upoznavanje učesnika seminara te predstavljanje plana i programa rada s mladima u Islamskoj zajednici i smjernice u tom pogledu, koje je kroz svoje obraćanje predstavio dr. Enes Svrka, šef Odjela za mekteb i rad sa mladima u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

Potom je uslijedila diskusija te predavanje na temu: -Primjeri iz poslaničke misije u borbi protiv društvenih devijacija, koje je održao Bahrudin Čolo profesor, stručni saradnik za razvoj vjerskog života u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice. Nakon toga uslijedilo je obraćanje Nermina Mujkanovića, direktora JU CROPS, kroz predstavjanje JU CROPS, te predavanje "Odnos moralnog religijskog uvjerenja, porodičnih odnosa i ovisničko ponašanje mladih", koje je održao Samir Hodžić, pedagogo-psiholog u JU CROPS.

Uslijedila je diskusija te pauza za namaz i ručak

U 13:30 sati, počeo je drugi blok seminara koji je svojim predavanjem "Kladionice porok mladih u Bosni i Hercegovini" otvorio Mersudin ef. Memiš

- Diskusija

U 15:20 je nakon kraće pauze uslijedio i treći blok koji je temom "Razumijevanje procesa udaljavanja i približavanja zdravoj ljudskoj prirodi – primjenjena  pozitivna psihologija” otvorila Aida Tule, dipl. psihologinja i psihotarapeut.

Nakon njenog obraćanja učesnicima seminara je na temu: "Vjerom motivirane nevladine organizacije i udruženja u BiH – presjek stanja" govorila Medina Mehmedović-Mulalić.

Seminar je završen predavanjem: "Politička struktura i mogućnosti NVO sektora"  mr. Muhamed Jugo, stručni saradnik u Odjelu za zapadni svijet 

16:00-Diskusija i zaključci   

16:30- Završetak seminara 

Ispred Medžlisa IZ-e Konjic seminaru su prisustvovali: Alija ef. Drkić, Ćamil ef. Pindžo, Adis ef. Hebibović i Esad Bajić.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.