Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana sjednica Vijeća muftija (12.04.2016)

Održana sjednica Vijeća muftija (12.04.2016)

Sarajevo, 12. april 2016. (MINA) – Jučer je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Vijeća muftija.

Na jučerašnjoj sjednici usvojen je izvještaj o radu Vijeća muftija. Pored ovog izvještaja također razmatrani su i prihvaćeni i Izvještaj o radu i Izvještaj o financijskom poslovanju Rijaseta, koji će na usvajanje biti upućeni Saboru Islamske zajednice.

Također, Vijeće muftija je jučer razmatralo i izvještaj Rijaseta o razgovorima i postignutim dogovorima predstavnika Islamske zajednice sa pojedincima i skupinama koji nisu uključeni u džemate Islamske zajednice.

Vijeće muftija jučer je donijelo i odluku o visini nisaba, koji se određuje na tromjesečnom nivou zavisno od cijene zlata na tržištu, te visini sadekatu-l-fitra za predstojeći mjesec ramazan, koja ostaje na nivou prošlogodišnjeg iznosa.

Kada je riječ o vjerskom obrazovanju, data je saglasnost za izradu vjeronaučnog udžbenika za predškolske ustanove te razmatran i prihvaćen Plan i program rada sa mladima.

Na kraju treba dodati da su pored muftija Islamske zajednice jučerašnjoj sjednici prisustvovali i članovi Rijaseta.02, 01

http://www.islamskazajednica.ba

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.