Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Sjednica Rijaseta IZ u BiH

Sjednica Rijaseta IZ u BiH

13. april 2016. (MINA) – Jučer je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Rijaseta.

13 04 2016 01 rijaset sjednica

Na sjednici su utvrđene konačne verzije Izvještaja o radu i  Izvještaja o financijskom poslovanju Rijaseta koje će biti razmatrane na predstojećoj sjednici Sabora Islamske zajednice.

Rijaset je u okviru jučerašnje sjednice razmatrao i usvojio Uputstvo za hutbu te Kodeks za hatibe, a usvojen je i Pravilnik o polaganju stručnog ispita za imame. Jedna od tema bio je i izvještaj sa predramazanskog savjetovanja koji je nakon razmatranja prihvaćen i usvojen.

Također Rijaset je na jučerašnjoj sjednici donio odluku i o formiranju redakcije Takvima za 2017. godinu, a za urednik ovog izdanja Takvima određen je Mustafa Prljača.

Na kraju treba dodati da su sjednici pored direktora uprava prisustvovali i rukovodioci ureda Rijaseta te rukovodioc IC El-Kalem. 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.