Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Novi broj Preporoda: Ko će zaštiti Bošnjake u Podrinju i Hercegovini?

Novi broj Preporoda: Ko će zaštiti Bošnjake u Podrinju i Hercegovini?

U novom broju Preporoda, koji je dostupan na kioscima širom Bosne i Hercegovine, između ostaloga možete čitati

Preporod analizirao sigurnosno stanje Bošnjaka u Podrinju s posebnim osvrtom na Vlasenicu i Bijeljinu. Mišljenja srpskih vlasti, načelnika i OHR-a o napadima na Bošnjake čitajte u tekstu MILITANTNI SRPSKI RADIKALIZAM ponovno uzima mah na Balkanu

Preporod je bio u posjeti Bošnjacima Čapljine s kojima je razgovarao o životu u Hercegovini. U osvrtu na trenutno političko stanje u Mostaru komentar su dali književnici Enes Ratkušić i Ibrahim Kajan.

Preporod je pitao El-Kalem kojim principima i smjernicama se rukovodi prilikom izdavanja knjiga.

Povodom izlaska Kur'ana s prijevodom koji će biti štampa na ćirilici akademik Enes Karić donosi prikaz prvih prijevoda Kur'ana na Balkanu.

Ko zapravo ugrožava hidžab analizira se u tekstu dr. Abdulgafara Velića.

U ovom broju se donosi i izvrsni tekst rabina Jonathana Sachsa s naslovom Neutabani putevi; refleksije jednog rabina o islamu. 

Čitajte i o tome kako je poznata manekenka i glumica češka kraljica ljepote prihvatila islam.

Preporod donosi i cijeli program manifestacije Dani vakufa kao i pozive na nova otvorenja džamija.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.