Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Mubarek noć Lejletu-l-Miradž u utorak, 03. maja

Mubarek noć Lejletu-l-Miradž u utorak, 03. maja

Sarajevo, 21. april 2016. (MINA) – „U utorak, 26. redžeba 1437. h.g., odnosno 3. maja 2016. godine s akšam-namazom nastupa mubarek noć Lejletu-l-Miradž. Podsjećamo javnost da se ova noć u tradiciji muslimana naših prostora obilježava i kao Dan Vakifa“, saopćeno je danas iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta.

„Očekuje se od odgovornih da daju doprinos u obilježavanju ove mubarek noći u svim džematima na području Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini“, navodi se dalje u ovom saopćenju.

Tim povodom Uprava za vjerske poslove i Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta organizovat će centralni program obilježavanja ove mubarek noći u utorak, 3. maja 2016. godine poslije akšam namaza u Begovoj džamiji. U programu „Večer Kur'ana“ učestvovat će predstavnici svih fakulteta i medresa Islamske zajednice u BiH. Tokom programa medrese i fakulteti prisjetiti će se vakifa koji su dali značajan doprinos uspostavljanju vakufa odgojno-obrazovnih i naučnih ustanova i razvoju Bosne i Hercegovine, kao i najzaslužnijih ovovremenih vakifa koji nastavljaju i unapređuju praksu dobročinstva na području naše domovine.

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.