Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Reisu-l-ulema u posjeti Hrvatskoj

Reisu-l-ulema u posjeti Hrvatskoj

Zagreb, 26. april 2016. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović započeo je danas dvodnevnu posjetu Hrvatskoj gdje će prisustvovati programima obilježavanja 100. godišnjice službenog priznanja islama u Republici Hrvatskoj.

Reisu-l-ulemu, je u Zagreb stigao sinoć u pratnji direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razim-ef. Čolića, muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, te predsjednika Mešihata IZ u Srbiji dr. Mevlud-ef. Dudića, a ispred Islamskog centra u Zagrebu dočekao ga je predsjednik Mešihata IZ u Hrvatskoj muftija dr. Aziz-ef. Hasanović sa saradnicima.

Danas će Reisu-l-ulema učestvovati u radu konferencije „Muslimani u Evropi – naslijeđe i budućnost“, na kojoj učestvuju vjerski lideri muslimanskih zajednica Evrope kao i visoka izaslanstva iz islamskog svijeta.

Reisu-l-ulema će govoriti na uvodnoj sesiji Konferencije, a pored njega učesnicima konferencije obratit će se dr. Mehmet Gormez, predsjednik Islamskog Diyaneta iz Turske, zatim specijalni izaslanik kralja Selmana bin Abdulaziza gosp. Ibrahim bin Abdulaziz bin Zejd, potom specijalni gost iz Irana Ajetullah Muhammed Ali Et-Teshiri, te predsjednici i vjerski lideri islamskih zajednica Balkana i Evrope. „Želim da iz Zagreba na ovaj veliki jubilej krene velika inicijativa ka iznalaženju rješenja za muslimanska pitanja i zajednice u Evropi“, poručio je uz dobrodošlicu prisutnim u Zagrebu muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz-ef. Hasanović.

 P1010050P1010061P1010130P1010133P1010042

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.