Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana sjednica Rijaseta

Održana sjednica Rijaseta

24 05 2016 01 sjedncia rijaseta

Na početku sjednice prisutni su se učenjem Fatihe prisjetili rahmetli Husein ef. Smajlović, bivšeg predsjednika Sabora i člana Ustavnog suda Islamske zajednice koji je prije nekoliko dana preselio na Ahiret.

U okviru današnje sjednice Rijaset je razmatrao i dao saglasnosti na niz prijedloga pravila među kojima su saglasnost na „Pravila škole“ Gazi Husrev-begove medrese te saglasnost na pravila o drugom ciklusu studija na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, a data je i saglasnost za izmjenu osnivačkog akta medrese „Osman ef. Redžović“ u Visokom. Također razmatrani su prijedlozi Ureda za društvenu brigu za socijalna davanja i pomoć različitim ustanovama i pojedincima.

Na sjednici je usvojen zaključak da prije nastupajućeg mjeseca ramazana bude održana tematska sjednica Rijaseta na kojoj će biti razmatrani planovi ramazanskih aktivnosti organa i ustanova Islamske zajednice.

Na kraju treba dodati da su današnjoj sjednici prisustvovali direktori uprava Rijaseta, zatim rukovodioci ureda te direktori IC El-Kalem i Vakufske direkcije.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.