Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Meliha Terzić dobitnica Povelje za životno djelo „Hasan Kaimija“ za 2016. godinu

Meliha Terzić dobitnica Povelje za životno djelo „Hasan Kaimija“ za 2016. godinu

Brojni sadržaji 14. vjersko-kulturne manifestacije „Dani Hasana Kaimije“, koji će biti izvedeni od 30. maja do 4. juna 2016. godine u Tuzli, Zvorniku, Sapni, Novoj Kasabi i u Potočarima, najavljeni su na pres-konferenciji Organizacionog odbora.

27 05 2016 01 nagrada hasan kaimija

Konferencija je održana u Tuzli u četvrtak 26. maja ove godine, a na njoj su se javnosti obratili predsjednik Organizacinog odbora Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, i potpredsjednici Odbora Sead-ef. Seljubac i Mustafa-ef. Muharemović.

U Tuzli je predočeno da je Organizacioni odbor ove manifestacije donio odluku da se Povelja za životno djelo „Hasan Kaimija“ u 2016. godine dodijeli profesorici Melihi Terzić. U obrazloženju stoji: “Cijeneći njeno neumorno i predano zalaganje u obrazovanju i odgajanju mladih, u artikuliranju specifičnog obrasca kulture sjećanja i odnosa prema našim tradicionalnim vrijednostima i doprinose ukupnoj fizionomiji i ugledu u javnosti ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, naročito cijeneći izniman doprinos novom stasavanju Behram-begove medrese u Tuzli, kao jedne od najuspješnijih škola muslimana u Bosni i Hercegovini, kao i cijeneći njenu ulogu u profiliranju magazina za ženu i porodicu 'Bosanska Sumejja', čime je snažno doprinijela afirmaciji muslimanke i njezine porodice, i sve druge njene doprinose, Organizacioni odbor vjersko-kulturne manifestacije Dani Hasana Kaimije donio je odluku da se Povelja 'Hasan Kaimija' za životno djelo 2016. godine dodijeli profesorici Melihi Terzić“.

I ovogodišnja manifestacija se sastoji od poetskih večeri i promocija knjiga, druženja književnika s djecom u osnovnim podrinjskim školama, mevluda i zikra, te ramazanske akademije i šehidske dove, a dva žirija će proglasiti najbolju knjigu objavljenu u 2014. i 2015. godini iz književnosti i najbolje literarne radove učenika koji su se javili na javni konkurs Organizacionog odbora.

Organizatori i ovogodišnjih Dana Hasana Kaimije su Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

(www.muftijstvotz.ba)

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.