Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Rijaset IZ BiH u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice

Rijaset IZ BiH u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice

Sarajevo, 18. juni 2016. (MINA) - Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa BBI bankom i partnerima: Klasom, Securitasom i BBI Real Estateom pokrenuo je humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica. Paketi će biti podjeljeni povratnicima u Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Kotor Varošu, Bosanskoj Gradišci, Banja Luci, Livnu, Kupresu, Duvnu i Glamoču.

Ukupna vrijednost donacije je 100.000 konvertibilnih maraka, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže 25 kilograma brašna, osam litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i ostalih sličnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH istakao je kako je mjesec ramazan pravo vrijeme da pružimo pomoć drugima.

„Pomoć povratničkoj populaciji koja se nalazi na marginama društva veliki je zadatak svih nas. Islamska zajednica permanentno radi na povratku stanovništva u prijeratne domove. Danas ćemo za hiljadu povratničkih porodica dostaviti ramazanske pakete, koji sadrže korisne namirnice i nadamo se da će ovi paketi unijeti dodatnu radost u domove naših džematlija. Ovom prilikom želimo se zahvaliti i suoorganizatoru projekta BBI banci, kao i partnerima na projektu komanijama Klasu, Securitasu i BBI Real Estateu“, kazao je Hamed Efendić, direktor Ureda za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Kako je izgledala podjela paketa u Kupresu i Livnu pogledajte u fotogaleriji

  • ">image-0.02.01.eba6732e3c91a14b506204545bbe7d84f18037c1a0b1cd9338bb88360cac3a86-V

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.