Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana sjednica Vijeća muftija

Održana sjednica Vijeća muftija

Sarajevo, 19. oktobar 2016. (MINA) – Jučer je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana redovna sjednica Vijeća muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Vijeće muftija je na jučerašnjoj sjednici razmatralo i usvojilo Rijasetove izvještaje o realizovanim ramazanskim aktivnostima te izvještaje o ovogodišnjoj organizaciji hadža i akciji klanja kurbana.

Vijeće muftija je jučer razmatralo i usvojilo i nekoliko pravilnika. Tako je jučer usvojen Pravilnik o korištenju bajraka Islamske zajednice te Nacrt pravilnika o organizaciji Gazi Husrev-begovog vakufa. Također, data je  saglasnost na uvakufljenja koja je predložila Vakufska direkcija, a usvojen je i Takvim za 2017. godinu.

Sjednici su pored reisu-l-uleme Kavazovića i njegovog zamjenika Husein ef. Smajića te muftija sa područja Bosni i Hercegovine i Mešihata IZ u Hrvatskoj, Njemačkoj, Sandžaku i Sloveniji prisustvovali i direktori Uprava Rijaseta.0301

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.