Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Susreti delegacije Islamske zajednice sa zvaničnicima institucija EU

Susreti delegacije Islamske zajednice sa zvaničnicima institucija EU

Jučer je delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini predvođena reisu-l-ulemom Husein-ef. Kavazovićem nastavila zakazane susrete sa zvaničnicima  institucija Europske unije u Briselu.

16 11 2016 01 delegacija iz eu

Delegacija je imala susret sa gospodinom Gilles De Kerchoveom, koordinatorom za borbu protiv terorizma i ambasadorom Johnom Gatt Rutterom, susret sa gospođom Angleinom Eichhorst, direktoricom Europske službe za spoljne poslove (EEAS) i sa gospodinom Denisom de Jongom, predsjednikom intergupe Europskog parlamenta za slobodu religije ili vjerovanja i religijsku toleranciju (FoRB).

Pored reisu-l-uleme u delegaciji Islamske zajednice su Razim Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu, Senaid-ef. Kobilica, glavni imam IZB u Norveškoj, dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, mr. Muhamed Jugo i mr. Muhamed Fazlović, stručni saradnici u Upravi za vanjske poslove Rijaseta i Muhamed Jusić.

(www.preporod.com)

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.