Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Radio BIR obilježava devetu godišnjicu emitiranja programa

Radio BIR obilježava devetu godišnjicu emitiranja programa

Radio BIR obilježava devetu godišnjicu emitiranja programa. Signal eksperimentalnog programa je pušten 1. muharrema 1429.hidžretske/10.januara 2008. godine.

radio bir logo

Tim povodom je direktor RTV IZ BIR Nedim Hrbat, gostujući danas u jutarnjem programu, rekao da je kolektiv ponosan na sve protekle godine u službi dobra.

– Nastojali smo biti profesionalni, svoj posao raditi dobro, nastojali biti prijatelji svojim slušaocima i simpatizerima. Zadržali smo poziciju na tržištu, ali nastojimo pomaknuti granice. Iz protekle godine možemo izdvojiti više projekata, razvoj portala i jačanje prisustva na internetu, razvoj mobilnih aplikacija, proizvodnja radijskog i tv programa, audizacija knjiga…

Aktivno smo pristupili jačanju televizijske produkcije i u narednom periodu i televizije. U tu svrhu obavljamo preliminarne razgovore, pripremamo planove, edukujemo se. Nije problem pokrenuti televiziju, ali ako se pokreće, to mora biti dobra i finansijski održiva televizija – riječi su Nedima Hrbata.

On se nada da će kadrovsko osvježenje i realizacija određenih programskih sadržaja doprinijeti poboljšanju programa. Očekuje širenje frekventne mreže i veću pokrivenost signalom.

Za nekoliko dana će svijetlo dana ugledati “Bosanska hafiska mukabela”, jedinstven projekt, po Hrbatovim riječima, u čiju je realizaciju uključeno 15 bosanskih hafiza. Projekat afirmira hifz i učenje Kur’ana, ali i bosanske hafize.

Direktor je istaknuo podršku reisu-l-uleme i Rijaseta Islamske zajednice u svim proteklim godinama te zahvalio za podršku svim prijateljima i poslovnim partnerima Radija.

– Radio BIR cijenimo kako veliko postignuće Islamske zajednice, što nam daje dodatni motiv i jača u nama pozitivne, slobodoljubljive i prosperitetne ideje baštinika dobročinstva i ustrajnosti. Brojni su ukrasi ovog svijeta, a dobra djela vječno traju, ona će biti bolje nagrađena – kazao je Hrbat.

(FENA)

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.