Sat12152018

Last updateMon, 10 Dec 2018 9am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Počeo sa radom youtube kanal Islamske zajednice

Počeo sa radom youtube kanal Islamske zajednice

05 04 2017 01 edukacija o islamu 0

Uprava za vjerske poslove u saradnji sa medijima Islamske zajednice uspješno je okončala prvu fazu projekta youtube kanala Islamske zajednice. Sam projekat nastao je inicijativom  reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, a s ciljem da se određeni edukativni sadržaji o islamu putem savremenih tehnologija predstave široj javnosti.

Uprava za vjerske poslove u proteklom periodu snimila je 25 predavanja sa različitim  edukativnm sadržajima  koje tretiraju vjerske, obredne i etičke teme. Predavanja će biti emitirana na youtube kanalu pod nazivom edukacija o islamu. U projektu učestvuju profesori odgojno obrazovnih ustanova Islamske zajednice, kao i imami i drugi nosioci vjerskog autoriteta. Kratka i poučna predavanja o islamu snimljena i emitovana na youtube kanalu emititrat će se i na web portalima medija Islamske zajednice. Youtube kanal će biti redovno popunjavan i ažuriran novim sadržajima.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.