Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović u posjeti Briselu

Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović u posjeti Briselu

Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović u posjeti Briselu
Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske odnose i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini primit će danas u Briselu reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Huseina ef. Kavazovića.

Tokom dvodnevne posjete Briselu, 3. i 4. maja, reis Kavazović će se sastati sa zvaničnicima EU od Evropske komisije do Parlamenta EU.

Reisu-l-ulema Kavazović će, pored drugih susreta, imati i izlaganje na skupu koji organizuje jedan od vodećih think tankova u Evropi „Friends of Europe“ gdje će govoriti o islamu i evropskim muslimanima.

Uoči ovog sastanka reisu-l-ulema Kavazović primio je ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnik Europske unije u BiH sa Matthew Fieldom, šefom Političkog odjela Delegacije EU u našoj zemlji.

Tokom sastanka se razgovaralo i o doprinosu vjerskih zajednica evropskom putu BIH.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.