Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana predrmazanska manifestacija „Moj ummete“

Održana predrmazanska manifestacija „Moj ummete“

Sinoć je u dvorani Skenderija pred više od 8.000 vjernika i ljubitelja ilahija i kasida održana centrala predramazanska kulturno-vjerska manifestacija „Moj ummete“ koju je pod visokim pokroviteljstvom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića organizirao Rijaset IZ u BiH.

Na manifestaciji je proučena dova i Fatiha za mladiće i djevojke stradale na tuzlanskoj Kapiji.

Pored reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića koncertu su prisustvovale brojne zvanice iz društvenog i političkog života te diplomatskog kora među kojima su bili i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom, bivši reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, Adil Osmanović, Safet Softić i drugi.

Bila je to večer učenja Kur'ana i najljepših ilahija i kasida uz učešće više od 400 izvođača iz zemlje i inozemstva kojom je najavljeno nastupanje mjeseca ramazana.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.