Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta U rad pušten video portal RTV IZ BIR

U rad pušten video portal RTV IZ BIR

21 06 2017 04 bir tv portal

"Određeno vrijeme proizvodimo video sadržaje i sada ih želimo plasirati putem portala. Ljudi troše puno vremena pretražujući internet i video servise, u traganju za legitimnim islamskim sadržajima. Mi ćemo im novim portalom omogućiti da sadržaje dobiju na jednom mjestu. U tom smislu, na našem portalu bit će dostupna i predavanja sa youtube kanala IZ-e. Objavljivat ćemo i druge sadržaje, drugih ustanova, naravno onih koje imaju legitimitet i ne kose se sa politikom i učenjem Islamske zajednice", kaže direktor RTV BIR Nedim Hrbat.

Posjetiocima portal nudi predavanja i hutbe, edukaciju, reportaže, ali i aktuelnosti, osvrte, i druge sadržaje. Cilj je imati što više video sadržaja, i postati najjača video platforma sa islamskim sadržajima. Portal je povezan sa portalom radija BIR. Za neko vrijeme planirana je nadogradnja portala, odnosno proširenje njegovih mogućnosti.

Vjerodostojnost je ključna

"Lansirana je Beta verzija. Dobra povezanost sa društvenim mrežama je omogućena. Svakako, zasad, ovo bi trebala biti vodeća video platforma, barem kada su u pitanju vjerodostojni islamski edukativni sadržaji. A podsjetit ću, u ovom vremenu komunikacijske buke, vjerodostojnost je ključna".

Preglednost i jednostavnost portala, te komunikacija sa društvenim mrežama, su kriteriji koje se nastojalo ostvariti. Dizajn portala radio je sada već, u bh. svijetu IT-a, poznati "cyber efendija" Nevres ef. Softić, iz Sanskog Mosta, kaže direktor Hrbat, i najavljuje nove planove:

"Planova imamo, ali čini se da ovdje sve mora ići korak po korak, i nekad to djeluje sporo. Ponekad za tim i nema potrebe. Ili radite ili ne radite, ili napredujete ili nazadujete. Očekujemo svakako da neće biti usporavanja u realizaciji zacrtanih planova. Portal je sad ovakav, njegove funkcije će se mijenjati, razvijati, i imamo planove koje ćemo ako Bog da ostvarivati kroz razvoj video produkcije. Možda i televizije. Bespredmetno je objašnjavati važnost video materijala. Gdje i kako će oni biti plasirani drugo je pitanje".

Posjetite i pretražite portal tv.bir.ba!

(Bir.ba)

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.