Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Dodijeljene nagrade za učesnike literarnog natječaja Dova u mjesecu ramazanu

Dodijeljene nagrade za učesnike literarnog natječaja Dova u mjesecu ramazanu

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH i Fondacije Mulla Sadr 3. jula 2017. god. u prostorijama Rijaseta islamske zajednice u BiH upriličena je dodjela nagrada pobjednicima literarnog natječaja Dova u mjesecu ramazanu.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović i direktor Fondacije Mulla Sadr Ghobad Solemaini zahvalili su se svim učesnicima na natječaju i iskazali podršku mladim autorima koji svoje literarno nadahnuće crpe iz vjerskih tema i motiva. Podsjećamo da su prva tri nagrađena autora: Kemal Čedić, Mustafa Jahić i Esad Bajić te da su nagrade veoma vrijedne: 1000 KM za prvo, 750 KM za drugo te 500 KM za treće mjesto.

Radove je ocijenila komisija: Hadžem Hajdarević - predsjednik komisije, Meho Šljivo-član, Samed Jelešković-član.

Na svečanosti dodjele nagrada data su posebna priznanja i utješne nagrade autorima koji su svojim sadržajnim i kvalitetnim tekstovima izazvali posebnu pažnju i pozitivnu kritiku od strane komisije. 

 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.