Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Muftija goraždanski nakon novog napada u Rogatici: Postoje osobe koje ne žele nikome dobro

Muftija goraždanski nakon novog napada u Rogatici: Postoje osobe koje ne žele nikome dobro

Danas je u Rogatici zapaljeno auto povratniku Erminu Pavici, koji je ranije dobio nekoliko prijetećih poruka. Kontaktirali smo muftiju goraždanskog Remzija-ef. Pitića koji upravo ide ka Rogatici.

"Danas smo bili svjedoci još jednog napada na naše povratnike i to u neposrednoj blizini gdje se desio napad na imovinu porodice Herceglija. Prvi napad nas je iznenadio, jer mi u Rogatici nismo imali ovakvih incidenata, ali ovaj drugi nas već počinje uznemiravati i počinjemo sumnjati da ovo zaista nisu više incidenti, već da postoje osobe koje ne žele nikome dobro ovdje i nastoje djelovati protiv naših ljudi. Ono što moramo kazati da su nadležne institucije danas, nakon uviđaja, uradile potpuno profesionalno svoj posao. Nadam se da ćemo ovaj put imati još konkretniji odgovor na ovaj događaj i da će se učiniti više da se ne dešavaju ovakvi prizori koji samo otežavaju život u ovim krajevima", kazao je muftija Remzija-ef. Pitić.

Požaru, u kojem je potpuno izgorio automobil povratnika u rogatičko selo Kukakavice Ermina Pavice, prethodile su prijeteće SMS poruke koje je dobijao na svoj mobitel, potvrdio je danas Pavica u telefonskom razgovoru za portal faktor.ba. 

"Dosad smo se uvijek osjećali sigurno i ne bismo da upiremo prstom na bilo koga. Supruga i ja smo prvi 'miješani' brak u ovoj općini nakon rata. U početku je, istina, kad smo se tek uzeli, bilo nekih problema, ali već četiri-pet godina živimo sasvim normalno i osjećali smo se maksimalno sigurno", kazao je Pavica.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.