Sat05252019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Održana sjednica Rijaseta IZ u BiH

Održana sjednica Rijaseta IZ u BiH

 
 
Sarajevo, 15. februar 2018. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 42. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je usvojen i upućen u daljnju proceduru Nacrt Izvještaja o radu Rijaseta za 2017. godinu.

Nakon nedavnog sastanka Reisu-l-uleme sa imamima zvorničkog područja pokrenuta je inicijativa, koju je Rijaset prihvatio, o organizovanju sergije za socijalne programe za pomoć organima IZ u zoni genocida. Tim povodom Rijaset je razmatrao i druge mjere koje bi trebale zaustaviti ili barem usporiti evidentan trend iseljavanja, naročito mladih iz BiH, a posebno područja Podrinja.

Razmatran je i prijedlog muftija za imenovanja rukovodioca službi pri muftijstvima, kao i veći broj drugih odluka, pravilnika i dokumenata iz nadležnosti Rijaseta. Data je saglasnost na Poslovnik o radu Nadzornog odbora Medija centra. Dosadašnji direktor RTV BIR Nedim Hrbat razriješen je sa te dužnosti i imenovan za v.d. direktora Medija centra. Istovremeno, Rijaset je dao saglasnost na Odluku NO Medija centra o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora Medija centra. Na kraju se Rijaset bavio radno-pravnim statusom uposlenika i tekućim pitanjima.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.