Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Vozila hitne pomoći za izbjeglice koja su obezbijedili građani BiH putem Islamske zajednice

Vozila hitne pomoći za izbjeglice koja su obezbijedili građani BiH putem Islamske zajednice

Sredstva koja su donirali vjernici iz BiH, u okviru akcije Islamske zajednice za pomoć Rohinja muslimanima, svakodnevno se koriste za najpotrebnije stvari u kampovima u Bangladešu gdje su izbjeglice iz Burme smještene.

Između ostaloga, ovim sredstvima kupljena su i dva vozila hitne pomoći koja su, zapravo, jedna vrsta pokretne bolnice za izbjeglice. Prema riječima predstavnika Odbora IZ za podršku narodu Rohinja upravo su u toku i pripreme preko šest hiljada paketa s osnovim namirnicama za izbjeglice.
Podsjetimo, pored sredstava iz Bejtu-l-mala vjernici u BiH su putem Islamske zajednice uplatili pola miliona maraka za pomoć Rohinjama, a sredstva se direktno koriste  na terenu s obzirom da je TIKA na sebe preuzela obavezu tehničkih i administrativnih poslova.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.