Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima

Predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima

09 04 2018 02 reis mladi najva

Na temelju plana rada za 2018. godinu, Uprava za vjerske poslove Rijaseta - Odjel za mektebsku nastavu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, od 20 - 22. aprila 2018. god., organizuje Drugi dvodnevni predramazanski susret Reisu-l-uleme sa mladima koji će se ako Bog da održati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Na susretu se očekuje prisustvo mladih sa područja svih mešihata i muftiluka, a također očekuje se prisustvo i koordinatora ''Mreže mladih'' Islamske zajednice, na nivou muftijstva i mešihata.

Za ovaj susret pripremljen je dvodnevni program koji će se realizovati u Elči Ibrahim-pašinoj medresi, a u kojem će kao uvodničari uzeti učešće nosioci najviših vjerskih dužnosti glavni imami, muftije i poznate ličnosti iz društvenog života. Drugi dan susreta mladima će se posebnom besjedom i porukom obratiti vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazović.

Upravu za vjerske poslove čini sretnom organizovanje ovakvog susreta, jer je rad s mladima misija i emanet kojeg želimo ponijeti odgovorno.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.