Sun06162019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta U Prijedoru klanjana kolektivna dženaza za 3 žrtve ubijene tokom agresije na BiH

U Prijedoru klanjana kolektivna dženaza za 3 žrtve ubijene tokom agresije na BiH

FOTO: Anadolija

Kolektivna dženaza za tri žrtve koje su ubijene tokom agreije na BiH na području Prijedora klanjana je danas.

Nakon klanjanja džuma namaza klanjana je dženaza namaz, proučena dove šehidima a ukop posmrtnih ostataka žrtava izvršen je na šehidskim mezarjima Kamičani, Hambarine i Rakovčani.

Klanjanje kolektivne dženaze predvodio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović.

Teško je slati poruku s mjesta tuge i boli, nakon svega što smo preživjeli i nakon svega što su preživjeli ovi ljudi, pogotovo nakon što ponovo čujemo teške izjave neodgovornih ljudi, koji očito niti imaju srca niti imaju uma da razumiju ono što se dogodilo u BiH – kazao je to u izjavi za radio BIR nakon dženaze u Prijedoru, reis ul ulema Husein ef. Kavazović.

Ove godine više nego ikada možemo primjetiti veliko nezadovoljstvo kod članova porodica ubijenih, procesom identifikacije i procesom pronalaska novih masovnih grobnica- istakao je za naš radio potpredsjednik entiteta RS, Ramiz Salkić.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.