Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Ikrar dova za sedam kruševskih hadžija

Ikrar dova za sedam kruševskih hadžija

05-09-2014-07-ik-dov-nev-1

Nakon podne namaza u subotu 6. septembra 2014.g. u džamiji u Kruševljanima biće proučena ikrar dova za sedam budućih hadžija i hadžinica koji su rođeni i živili u ovom malom nevesinjskom selu.

Ikrar dova biće proučena Nafiji Čagalju, Šerifu Zolju i njegovoj supruzi Zejni (Čušićuši) koji su uplatu izvršili preko Islamske zajednice u Njemačkoj, Enizu Pajeviću, Smaji i Nefi Pitić koji su uplate izvršili preko Sarajevskog muftijstva i  Fati Pajević (Tabakuši). Zbog godina i zdravlja za Fatu hadž će kao bedel obaviti Nurudin Pajević.

Ove godine s područja Mostarskog muftijstva na hadž putuje 29. hadžija. Podjela hadžijskih kofera i prvo okupljanje  hadžija biće upriličeno 10.9.2014.g. u džamiji Bosanski mudžahidi u Sjevernom logoru, a zajednička ikrar dova za sve hadžije biće proučena 19.9.2014.g. nakon džume namaza u istoj džamiji.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.