Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Ambasadorica SAD posjetila Karađoz-begovu medresu

Ambasadorica SAD posjetila Karađoz-begovu medresu

Karađoz-begovu medresu u Mostaru 26. februara 2015. godine posjetila je ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođa Maureen Cormack. Ambasadorica se u Karađoz-begovoj medresi sastala sa hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese, prof. Sanjom Ćemalović, profesoricom Engleskog jezika i književnosti i rukovoditeljicom Access programa u Medresi, te prof. Harisom Čukle, pedagogicom i pomoćnicom direktora Medrese za nastavu.

Tokom susreta razgovaralo se o obrazovnom sistemu u Bosni i Hercegovini, te izučavanju predmeta Engleski jezik u školama, posebno u Karađoz-begovoj medresi. Već godinama Medresa provodi Access program za učenike koji žele da bolje i naprednije ovladaju engleskim jezikom, a taj program sprovodi se u saradnji sa Američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana otpočeo je i novi ciklus predavanja Access programa za novu generaciju polaznika Medrese. Ambasadorica se susrela i sa polaznicima tog programa u Karađoz-begovoj medresi, koji su joj uručili poklon u znak zahvalnosti što je posjetila školu, ali i izrazili dobrodošlicu u Karađoz-begovu medresu.

M. M.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.