Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Održana konstituirajuća sjednica regionalnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar

Održana konstituirajuća sjednica regionalnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar

U srijedu, 25. marta 2015. godine, u prostorijama Muftijstva mostarskog održana je konstituirajuća sjednica regionalnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar.

Na samom početku obratio se dosadašnji predsjednik Regionalnog odbora Udruženja Ilmijje Safet ef. Pozder. On je napravio kratak presjek aktivnosti Ilmijje u protekle četiri godine. Izvještaj o dosadašnjim aktivnostima je jednoglasno usvojen, a nakon toga riječ je prepuštena mostarskom Muftiji Salem ef. Dedoviću.

Muftija se zahvalio predstavnicima Ilmijje na dosadašnjem radu i naglasio da će i dalje podržavati rad Ilmijje. Posebno je pohvalio akciju prikupljanja pomoći za kolegu Adisa ef. Hebibovića, te aktivno učešće u prikupljanju pomoći narodu Bosne i Hercegovine koji je bio pogođen poplavama.

Sjednicom je u nastavku predsjedavao Ćamil ef. Pindžo, najstariji član regionalnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar.

Nakon konsultacija i diskusije jednoglasno je odlučeno da novi predsjednik regionalnog odbora Udruženja bude Šemso ef. Germić. Njegov zamjenik je Adis ef. Sultanović, a za sekretara regionalnog odbora je izabran Enver ef. Husnić.

Jednoglasno je odlučeno da kandidati za glavni odbor Udruženja Ilmijje budu Safet ef. Pozder i Enver ef. Husnić.

Na sjednici je usaglašen i plan aktivnosti za tekuću godinu.

izvor:muftijstvo-mostarsko.ba

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.