Tue06252019

Last updateThu, 06 Jun 2019 10am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

U povodu mubarek noći Lejletu-l-kadra u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar u srijedu, 21. juna 2017. godine, održan je zajednički iftar na otvorenom za sve građane Mostara. Iftaru je na malonogometnom stadionu u USRC „Midhat Hujdur Hujka“ prisustvovalo preko 700 postača. Radost iftara s njima su podijeli mostarski muftija

"Kontinuitet organizacije zajedničkog iftara na otvorenom u Mostaru je preteča sličnih koji se organiziraju u Bosni i Hercegovini. Svojim obimom i suštinom ovaj događaj sve više poprima karakter velikog i važnog kulturnog događaja na kojem je ideja jedinstva, zajedništva i predanosti uzvišenim principima islama ideja vodilja u svim životnim aktivnostima.nosi sobom izljeve Božije milosti i Njegovog blagoslova“, istakao je muftija Dedović. Nije krio zadovoljstvo što je poput brojnih drugih događaja i zajednički iftar prerastao u festival bošnjačke kulture i duhovnosti. „Ramazan jeste festival duhovnosti, dobročinstva, zajedništva u svim segmentima našeg naroda. Ovaj iftar na poseban način je kulminacija cijelog ramazana i naših dosadašnjih brojnih iftara kojima smo prisustvovali diljem Hercegovine, od Trebinja do Glamoča“, rekao je muftija.

„Drago mi je da je ova tradicija prerasla i veliku tradiciju. Zajednički iftar je poslanička praksa okupljanja oko zajedničke sofre i  kako je naglasio, su vrijednosti koje treba stalno isticati kao znak samopouzdanja u svoje potencijale i kompetencije. „ Sve to treba čuvati, poštovati i prenositi kao vrijednost na generacije koje dolaze, koje uče i za koje su ovakvi događaji nešto posebno i upečatljivo“, poručio je muftija.

 

Veliku zahvalnost za uspješnu organizaciju Medžlis IZ-e duguje aktivistima Info-servisa za mlade koji su brižno servisirali sve postače svojom vedrinom i inspirativnim altruizmom. Glavi imam javno ih je pohvalio za njihovo pregalaštvo i odao im dužno poštovanje.

 

Prepoznatljive vrijednosti ramazan kod Bošnjaka,

 

Medžlis Mostar po dvanaesti put zaredom organizirao iftar za sve građana Mostara

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.