Mon04222019

Last updateSat, 13 Apr 2019 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Iftar i teravih - namaz u Ljubinju

Iftar i teravih - namaz u Ljubinju

Iftar i teravih - namaz u Ljubinju
 

U utorak, 20. juna 2017. godine, mostarski muftija mr. Salem -ef. Dedović boravio je sa saradnicima u Ljubinju, gdje je priređen veliki zajednički iftar i klanjan teravih - namaz u Kizlar aginoj džamiji.

U svom obraćanju vjerniciam muftija je iskazao veliku radost zbog organizacije ovog iftara u Ljubinju. Pohvalio je predanost Tahir -ef. Taslamana i svih džematlija koji su se odazvali iftaru i uzeli učešća u njegovoj organizaciji.

“Ovo je veliki događaj koji je okupio našu zajednicu ovdje u Ljubinju. Snažna je ovo poruka, raduje me vaša vjera, odanost i privrženost svojim korijenima. Historija je ovdje donijela procese koji su nama nanijeli mnogo nepravde u nekim ranijim vremenima, ali je važno saznanje da nova generacija zna da treba ostati vjerna svojoj vjeri, kulturi, identitetu, svome jeziku”, poručio je muftija.  

Muftija je između ostalog naglasio da budućnost ove zemlje počiva na uvažavanju, na priznavanju i na saradnji između njenih naroda, religija i kultura.

 

opširnije

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.