Fri05242019

Last updateWed, 22 May 2019 10pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Održan seminar za vjeroučitelje s područja mostarskog muftijstva

Održan seminar za vjeroučitelje s područja mostarskog muftijstva

Održan seminar za vjeroučitelje s područja mostarskog muftijstva
 

U subotu, 30. septembra 2017. godine, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku održan je seminar za vjeroučitelje sa područja Muftijstva mostarskog. Moderator seminara bio je sekretar Muftijstva mostarskog Ramo -ef. Kajan.

Na samom početku seminara prisutnim se u ime organizatora obratio šef Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku doc. dr. Nezir -ef. Halilović. On je istakao važnost održavanja stručnih edukativnih radionica i seminara za nastavnike vjeronauke,  jer im nova saznanja mogu znatno olakšati izvođenje nastavnog procesa. Nakon uvodnog obraćanja doc. dr. Halilović je govorio o temi “Disciplina u nastavi vjeronauke”.

U nastavku seminara o temi “Izgradnja discipline u vrijeme Muhammeda, a.s.” govorio je dr. Ahmed Husić, savjetnik za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Mostar.

Vjeroučiteljica u VI osnovnoj školi u Mostaru Elvedina Kazazić je imala referat na temu “Primjer uspostave discipline u aktuelnoj razrednoj situaciji osnovnoškolske vjeronauke”, dok je vjeroučitelj u Medicinskoj školi u Mostaru Nihad Granulo govorio o “Primjerima uspostave discipline u aktuelnoj razrednoj situaciji srednjoškolske vjeronauke”.

Prije diskusija i same evaluacije rezultata seminara održana je i tematska radionica o mogućnostima unaprjeđenja kvaliteta discipline u nastavi vjeronauke.  

Na samom kraju seminara obratio se pomoćnik mostarskog muftije za vjerske poslove Ilham -ef. Puce, koji je također ukazao na potrebu stalne edukacije i usvajanja novih znanja i vještina istakavši da je misija vjeroučitelja veoma važna jer brinu o intelektualnom razvoju i moralnom usavršavanju mladih. 

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.