Tue04232019

Last updateSat, 13 Apr 2019 11am

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Posjeta mostarskom džematu Balinovac - Podhum

Posjeta mostarskom džematu Balinovac - Podhum

Mostarski muftija mr. Salem-ef. Dedović je  u okviru planiranih posjeta džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar sinoć pred teravih-namaz održao predavanje na tradicionalnoj ćurs-tribini koja se organizuje u hadži Ali bega Lafe džamiji u džematu Balinovac-Podhum. 

Muftija je iskazao zahvalnost i odao priznanje predsjedniku džematskog odbora akademiku prim. dr. hadži Emiru Fazlibegoviću koji već godinama kontinuirano organizuje ciklus predteravijskih tribina na kojima gostuju eminentni stručnjaci u različitim naučnim oblastima, kao i članu džematskog odbora umirovljenom profesoru Karađoz-begove medrese hadži Salihu Bešiću koji također daje značajan doprinos u radu džematskog odbora.

Muftija je govorio o srednjem putu islama, te o brojnim ramazanskim blagodatima koje nam je Uzvišeni Stvoritelj podario u ovom odabranom mjesecu. Istakao je i potrebu jedinstva i zajedničkog djelovanja na putu činjenja dobra.

Teravih-namaz je predvodio pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Kenan-ef. Ovčina.

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.