Sun12092018

Last updateFri, 07 Dec 2018 1pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Ostale vijesti Omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila Nevesinje, Gacko i Bileću

Omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila Nevesinje, Gacko i Bileću

U okviru Mreže mladih Muftijstva mostarskog, omladina iz Konjica, Jablanice, Mostara i Čapljine pohodila je jučer Nevesinje, Gacko i Bileću.

Obišli su rodnu kuću Safvet-bega Bašagića, lokalitet turbeta Smail-age Čengića, lokalitet džamije Osman-paše Kazanca, džamiju Gazi Hasan-paše Predojevića.

Nekada od mladih treba učiti kako se voli Domovina i vjera.

Ako bismo htjeli na pravilan način razumjeti neke hadise Allahovog Poslanika a.s., u kontekstu njihovog povoda i okolnosti u kojima su izrečeni, razumjeti i revidirati naš odnos prema povratnicima koji su blagoslovljeniji od drugih jer žive u blagoslovljenim krajevima.

Tako su, naime, u hadisima spominjana Sirija i neka druga mjesta, ne zato što su sama po sebi sveta, nego što ih je Poslanik svojim riječima posvetio kada je kazao da su blagoslovljeni oni koji se u njima nastane.

Zapravo, s ciljem da sačuvaju islam u pograničnim zonama ili na granici, kako mi volimo kazati.

Prema ovim krajevima i ovim ljudima, ovoj malobrojnoj, ali odabranoj skupini, ova omladina iz Hercegovine pokazala je kako se treba odnostiti s poštovanjem i uvažavanjem.

(www.hayat.ba)

Poštovani posjetioci naše stranice želimo skrenuti pažnju na činjenicu kako stranica www.medzlis-konjic koristi tzv. "kolačiće" (cookies).Spomenute "kolačiće" koristimo samo kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice.