Tue11302021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Radio emisija Radio emisija SVIJETLI PUTEVI ISLAMA 30.10.2014.

Radio emisija SVIJETLI PUTEVI ISLAMA 30.10.2014.

U današnjem izdanju Radio emisije Medžlisa IZ-e Konjic SVIJETLI PUTEVI ISLAMA koja se emituje u okviru programa Radio Konjica možete čuti najnovije vijesti iz Medžlisa IZ-e Konjic, kako, gdje i na koji način je obilježena Nova 1436. hidžretska godina te također sve važnije vijesti zi Rijaseta IZ-e u BiH i muftijstva mostarskog. O  pouci i poruc 1436. hidžretske godine kao i osobinama pravih i iskrneih vjenrika koji održavaju i pomažu napredak društva govori hafiz Sulejman ef. Bugari.

Tu su i najave promocije knjige i Ahmed Sudi Bošnjak i treće manifestacije u okviru "Večeri duhovne muzike islama, Konjic 2014."

U četvrtak, 30 otobra 2014. godine s opočetkom u 19sati u Galeriji Narodnog univerziteta održat će se promocija djela “AHMED SUDI BOŠNJAK, KOMENTATOR PERZIJSKIH KLASIKA”.


O jednom od najjznačajnijih komentatora perzijske književnosti I kulture, iz vremena Osmanskog carstva, govorit će: dr.Munir DRKIĆ, autor djela, dr. Ahmed Zildžić, stručni saradnik Orijentalnog institute u Sarajevu I prof.Amar Imamović, izdavač pomenutog djela.

U okviru "Večeri duhovne muzike islama" u petak, 31.oktobra 2014.god. s početkom u 19sati u Kino Sali Narodnog univerziteta Konjic održat će se program pod nazivom ”NOĆ ISLAMSKE UMJETNOSTI”. Na repertoaru su: Akademski sastav iz Sarajeva “DUO ASFAR”/ mr. Sanel Sabitović & prof. Faruk Karasalihović, ANSAMBLI iz Konjica “ACUSTIC LIVE LOUNGE”/ Vanja Alikadić, Dino Džumhur, Sayd Rezić & “UNPLUGGED BAND KONJIC”/Alija Korić, Elmas Alić, Harun Zerem, Elmin Sultanić., a o estetskim dimenzijama islamske umjetnosti govorit će, profesorica Karađozbegove medrese Mostar, mr.hfz. Lejla Boškailo Obradović i prof.Munib Obradović.

Emisiju možete pratiti i putem interneta na linku:

http://www.myradiostream.com/radiokonjic

Emisiju vodi i uređuje: Esad Bajić

 

Files (49.9 MB total) 
emisija30102014.mp3 
Will be deleted on 
6 November, 2014
Download link 
http://we.tl/sysZ6weE2K