Wed04142021

Last updateMon, 12 Apr 2021 2pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Muftijstvo mostarsko i dr. vijesti Karađoz-begova medresa se pridružila Udruženju Ilmijje

Vijesti iz Medžlisa IZ Konjic

Karađoz-begova medresa se pridružila Udruženju Ilmijje

U četvrtak, 18. februara 2021. godine, u divanhani Karađoz-begove medrese održana sjednica Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar sa profesorima i profesoricama škole.  Udruženje Ilmijje Bosne i Hercegovine je svojim Statutom omogućilo da i profesori medresā imaju svoj Osnovni odbor Udruženja Ilmijje. Tako je na održanoj sjednici danas formiran Osnovni odbor Karađoz-begove medrese, a za predsjednika je izabran profesor Šefko Tinjak. Za sekretara Osnovnog odbora izabran je Almir Potur, a kao delegat u Skupštini Udruženja Ilmijje Bosne i Hercegovine izabran je profesor Smajo Čolaković. 
 
Sjednici u divanhani Karađoz-begove medrese prisustvovao je Nihad efendija Ahmetović, predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Mostar, koji se obratio prisutnim profesorima i profesoricama, te čestitao novoizabranom rukovodstvu Osnovnog odbora Karađoz-begove medrese i zaželio im uspjeh u radu. Prisutan je bio i Mustafa efendija Jelovac, predsjednik Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar.
 

Preporod

BRAK I PORODICA

RADIO BIR

ZEKAT

Edukacija

edukacija-o-islamu-baner