Thu06172021

Last updateFri, 11 Jun 2021 3pm

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back You are here: Home Vijesti i obavještenja Vijesti iz Rijaseta Bilten o predramazanskom savjetovanju

Bilten o predramazanskom savjetovanju

Predramazansko savjetovanje "Ramazanske vrijednosti - Putokaz mladima" koje je u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice održano 9. i 10. marta u Sarajevu ponudilo je izuzetno sadržajna izlaganja i osvrte učesnika.

Posebna predramazanska savjetovanja su održana po muftijstvima koja su imala za cilj ponuditi kvalitetan sadržaj i informacije o aktivnostima u Ramazanu 1442. god. po H.

Na savjetovanju su učestvovali najviši nosioci vjerskog autoriteta i rukovodioci organizacionih jedinica Islamske zajednice: reisu-l-ulema, direktori uprava Rijaseta, muftije, glavni imami iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, dekani islamskih fakulteta, te direktori medresa i ustanova Islamske zajednice, a dio učesnika savjetovanje je pratio online zbog važećih epidemioloških mjera.

Izlaganja učesnika, koja su po jednodušnom  zapažanju  prisutnih na savjetovanju, osim informativne sadržavale i naglašenu edukativnu dimenziju, objedinjena su u formi Biltena koji je štampan u određenom tiražu.

Bilten je dostupan na platformama Islamske zajednice i može se preuzeti ovdje.

Gospodaru naš, molimo te da budemo od onih koji dobro rade a nevaljalog se klone! AMIN